It Might Get Loud

Inatt hade jag jättesvårt att sova, så började kolla lite vad som gick på tv. Fastnade gjorde jag på en kanal som hette typ Silver (Aldrig lagt märke till den kanalen förut). Där gick en dokumentär som hette It Might Get Loud som handlar om Jimmy Page , The Edge och Jack White. (Alltså gitarristerna i Led Zeppelin, U2 och White Stripes) Dom berättade om hur det kom sig att dom började spela gitarr samt, hur de olika banden startades och vad dom spelat innan (olika musikstilar eller andra band). Eftersom jag inte visste särskilt mycket om någon av dessa herrar, utöver att alla är grymma på guran, var det väldigt intressant. Intressantast var nog Jimmy Page, som bland annat informerade om hur stråken introducerades i hans gitarrspelande. Gillar du ens något av banden är denna dokumentär verkligen sevärd!


Jack White, The Edge och Jimmy Page ;D

Over N Out

//// CALIFORNIAWHITE


Remembered

Har återupptäckt en otroligt bra låt idag. Låten går under namnet Remembered och bandet heter Firewind. Kolla in texten, I luv it! Refrängen äger extra mycket, markerat den med fet text åt er ;)

All my fears are gone since I don't know when
But the path I chose has made me strong

Demons of the past are here

They push for revolution
Trying to manipulate my brain
I found my own solution

I won't crawl for you again

I will never go insane

Do the things you want to do and let your spirit guide you through
In a life worth being remembered
Don't look back you won't regret, forgive, forget and never hate
Isn't it how you want to be remembered?


Through the darkest days don't let anxiety

Embrace your soul just stay awake

Demons tried to tear me down

Start the revelations
My barricades are made of steel
I faced my situations

Do the things you want to do and let your spirit guide you through
In a life worth being remembered
Don't look back you won't regret, forgive, forget and never hate
Isn't it how you want to be remembered?


... och så ska ni ju självklart lyssna in låten också!

/Over N Out /// CALIFORNIAWHITE

Senior Skip Day

Helt i brist på annat att göra såg jag precis en film på voddler för första gången på evigheter. Gratisfilmerna på voddler är verkligen inget att hänga i granen. Här trodde man att man skulle få en filmtjänst med massa bra film, men nej. Well, man kan väl inte få allt här i livet haha :P

Anyways, filmen jag såg heter Senior Skip Day. Filmen i sin helhet var ganska dålig (inte direkt nån big surprise där) men vissa karaktärer gjorde den till en helt okej film. Jackson Rathbone spelade "Snippy" som bodde i en husbil och rökte på hela tiden. Helt klart roligaste händelsen i filmen var när ett gäng satt och rökte på och en galen brud började babbla om att man kan tillverka massa saker av hemp.
-You can make shirts, bags and even shoes from hemp!
-But why would I want to smoke my shoes?
xD Cracked me up!


"Snippy"

Och ja det är Jasper från Twilight/ Sokka från The Last Airbender
:P

Over N Out

/// CALIFORNIAWHITE

RIP

Idag ligger mina tankar hos en fin människa som lämnade oss för 5 år sedan. Vila i frid David!


RIP Dave Lepard 1980 - 2006, Du är inte bortglömd! <3

KEEP THE HAIR IN SHAPE

//// CALIFORNIAWHITE

Far o fläng

Trots ledig dag idag (faktsikt ledig och inte självstudier) har jag inte direkt haft en särskilt lugn dag. Har vart en massa åkande hit o dit hela dan. Men däremot måste jag säga att ja e på väldigt bra humör. Anledningen är nämligen att jag hittade ett par snygga skor som tillochmed var på rea! :D För en gångs skull har jag köpt ett par ganska högklackade skor ;)


Visst e dom fiina? :D Fast kamerablixten gjorde så att dom ser gråare ut än dom e ;)

Ikväll blire utgång, troligtvis Harrys. Ses i dimman gott folk!

Over N Out

/// CALIFORNIAWHITE

Auto-correct

Vissa av er har kanske märkt att jag i sms/när jag använder internet i mobilen skriver konstiga meningar. Well, det har att göra med auto-correct att göra, om ni inte gissat det :P Hursomhelst så hittade jag en hemsida med massvis med roliga auto-correct fel, spana in den här! :D en av mina personliga favoriter är denna:Undrar vad hon ville säga, haha :D

Over N Out

/// CALIFORNIAWHITE

2010

Long time no see. Haha ;) Tänkte att ett bra första inlägg på år 2011 är en liten sammanfattning av 2010, rite? ;D

Overall var väl 2010 ett ganska bra år, fastän det inte började jättebra. Inledde året med halsfluss följt av den enda tenta jag kuggat än så länge. Men under våren var jag för första gången ute på praktik! (Borträknat prao perider i högstadiet). Praktikperiden spenderades på Hörselkliniken på Huddinge Sjukhus där jag faktiskt redan fjärde dagen blev tillfrågad om jag ville ta en patient ensam. Dom tre veckorna (2+1) var nog vårens höjdpunkt och det var faktiskt otroligt roligt.


Jag och klassare på praktiiik

Sedan kom sommaren, en väldigt bra sådan. Första riktigt roliga händelsen på sommarlovet KISS gig på stockholms stadion. Såg spelningen med Lucas och Elina. Detta följdes av Getaway Rock Festival 8-10 juli. Under några otroligt varma dagar var det festivallivet som gällde för mig, Elina, Jenni, Henna, Tosse och Lucas. Var hursomhelst några otroligt skojiga och legend nummer två (efter KISS) sågs live. Snackar ju om Slash! :D


Camp Hund! :D

Sommarens absoluta höjdpunkt för min del var de två fantastiska veckorna jag var i Burma. Totalt åkte vi 12 st och det var verkligen en oförglömlig resa. (Går att läsa om här om intresse finns!) Städerna som besöktes var bla Mandalay, Kalaw, Bagan, Inle och Rangoon (den stad där Aung san suu kyi för övrigt att i husarrest)


Några av oss under vårt "pool party" på Jerkers 10-jubileum i Bagan.
(10-Jubileum = 10 år sen Jerkers första gång i Burma, hans 10e besök, 10e dagen på vår resa samt den 10e Augusti) Myanmar Beer i poolen, riktigt najs måste ja säga att det var!

Sista köret på sommaren 2010 var Skogsröjet. Camp Hund hade nu utökats (från  mig, Elina, Lucas, Tosse, Jenni och Henna) med Anders och Ida. Riktigt roliga dagar där med, om än inte på långa vägar lika varma som Get Away.


Pollarna på campingen :)
Dock sörjer vi förlusten av min hatt samt vår hederliga cd-spelare Pelle (RIP)

Sedan var det dags för skolstart igen, med massa svåra kurser framför en. Just nu kan jag ju säga att det är en lättnad att man är klar och godkänd (i think) på dom kurserna.

Hösten förde med sig en del bra på musikfronten, med Stockholm Rockout i september (med bla Pretty Boy Floyd och nya upptäckten Roxie 77), W.A.S.P. i oktober, Stone Sour i november samt Hardcore Superstar i december. Och inklämt en massa partande såklart! :D

Så, en någonlunda sammanfattning av 2010 avklarad.

Over N Out

//// CALIFORNIAWHITE

RSS 2.0