Byebye

Så nu har man vart in Suomiland i en vecka. Under den veckan har jag absolut inte gjort särskilt mycket. Var och bada i fredags med min moster å några kusiner. Var inte särskilt intressant men något att göra. Nu när mamma min har kommit till finland också betdyer det att jag inte längresover i sängen jag har sovit i tidigare, nej jag har blivit nerkastad på golvet. Elakt va? :P ´Det är inte golvet som gör att man inte kan sova så länge man vill utan det är alla ungar som kommer tidigt å skriker. Min kusin Jonas tillexempel skrek på vår mormor "Jag vill si på Disney" kl 10 på morron ungefär (finsk tid då, alltså 9 hemma) å hur kan man sova när ungar kommer å skriker. Alltid e det nån, endera Michelle, Linus, Jonas, Jennifer eller Martin. Barn e jobbiga!! Måste dock erkänna att Jennifer e väldigt gullig när hon sitter och sjunger för sig själv. Martin var också väldigt gullig idag när han skulle sitta å titta på Piff och Puff bredvid Michelle i stolen. Språkbegåvad är han också, han går runt och säger "Byebye" hela tiden.

Snart, Snart får jag gå på festival då det är mindre än en vecka kvar till Ankkarock nu :D Såg reklam på tv om den festivslen idag, dom slog sänder en tv i den :P

Aya, nu ska äta glass :P
Over n Out och greetings från Suomiland!

Finlandsvenska

Nu e man i Finland alltså. För tillfället hemma hos min moster eftersom vi ska grilla. Först ska alla "Sauna Freaks" å basta (okej hälften har vart i bastun redan men :P) Nu är jag alltså stuck i lilla Karis och väntar på att det ska bli augusti eftersom jag första helgen i Augusti ska på festival! :D Fast fram till dess har jag ingenting att göra. Det jag tänker på just nu: Voi vi**u va de ska ti regna! Okej just nu är det faktiskt sol, men det har regnat hela j*vla dan så jag har suti hos mommo å sitt på film typ hela dagin. Har till råga på allt nu också officiellt börjat prata finlandsvenska. (Vet seriöst inte om folk hemma skulle förstå vad jag sa, särskilt eftersom det förekommer finlandsvenska även när jag skriver :P) Okej, jag kan iaf "stänga av det" om jag skulle ha lust, fast det känns inte så nödvändigt när alla andra här talar "kariska" :P

Ska nu å se om det finns något ti dricka eftersom det lär dröja en stund innan jag får mat :P

Over n out
/Finlandssvensken

Deathly Hallows & Reckless Love

Träffade My igår. Gjorde egentligen inget speciellt, tog en fika å kolla runt lite på stan. Men kul hade vi :D I onsdags var jag å Angelica på bio. Innan filmen var det nån tant som frågade oss lite frågor om vi trodde att gud fanns å lite annat. Som tack för besväret fick vi en bok där man hade sammanfattat ett antal självbiografier om bland annan nån som var med om 9/11. Har inte läst den, men gratis e alltid gratis (Eller jävlit gratis som angelica sa ;)) Filmen vi såg var hursomhelst Harry Potter and the order of the phoenix (OotP för Harry Potter freaks x)). Tycker filmen var DÅLIG!  1: Dom hade gjort en massa fel (t.o.m tagit med saker som inte är med förän i 6e boken)  2: Dåliga skådespelarinsatser av "barn"skådespelarna (som vanligt då alltså) 3: Dom hade valt dåliga personer till de nya rollerna, Umbridge som ska se ut som en padda (Den enda nya jag faktiskt tyckte spelade bra var hon som spela Bellatrix Lestrange. Ganska likt som jag tänkt mig ^^) 4 : Dom gör den längsta boken hittills till den näst kortaste filmen (Har inte aalls kollat upp det :P)

På tal om Harry Potter måste jag säga : Yess! Äntligen är det dags för 7e boken, Harry Potter and the Deathly Hallows,  att släppas! Dags att få svar på alla frågor ;) Ska självklart och köpa boken nu inatt (Har inget annat val eftersom det imorrn för min del bär av till Finland) Hade åkt och köpt boken nu inatt iallafall :)

Är irriterad över att jag inte hittar någonstans man kan få tag på musik av det finska bandet "Reckless Love".. Tycker dom e bra och har kollat på alla ställen jag kan komma på efter CD skivor och Downloads men dom finns verkligen inte nånstans. Inte ens hos Radioshopen i Gamla stan som importerar väldigt mycket musik från finska band (Så vill du ha musik från Children of Bodom, Nightwish, HIM, Sonata Arctica, The 69 eyes....... osv, kolla där) Om de e NÅN som vet var jag kan hitta musik med Reckless Love (utan att behöva irra omkring i finska skivaffärer) please LET ME KNOW! :P Vet du inte vilka Reckless Love är kan jag säga att sångaren i bandet är finska Olliver Twisted som även är sångare i Crashdiet. Vet du inte vilka Crashdiet är heller så e detta dom.


image12

(Från vänster: Eric Young, Martin Sweet, Peter London, Olliver Twisted(Sångare även i Reckless Love))

Läste en artikel från Aftonbladet idag där dom totalsågade Crashdiet (Man skulle kunna tro att det var en insaändare eller musik kritiker men det var det inte... (har jag för mig iallafall :P)) Dom skrev att Crashdiet är en kopia av Mötley Crüe. Frågan dom ställde sig var :"Behövs verkligen kopian?".. Blev aningen irriterad på detta eftersom Crash har ett helt annat sound är Motley. Visst man kan placera banden i samma genre och dom har liknande klädstil men thats it. Bara för att ett band hämtar insperation från andra band betyder inte det attt musiken blir exakt likadan. Tänk om man skulle ta bort alla som hämtar insperation från andra band, hur många band skulle då egentligen finnas kvar? Ta tillexempel Punken. Sex Pistols anses vara det band som "startade" genren. (Dom var inte det första punkbandet men det första som blev riktigt stort) Skulle Punken sluta utvecklas bara för att bandet splittrades? Skulle inte tro det!

Ska snaart in till stan för att köpa min efterlängtade bok , så det var allt från mig för tillfället! Finland here I come! ;)

Over n out!
/Zandra
Fördomar

Var i stan med min kusin Johanna å hennes kompis Mikaela idag (dom var här tilsammans med min moster å hennes kompis från finland över dagen) Hade kul. Många inser inte riktigt att folk faktiskt har fördomar mot storstadsfolk. Dom bor själva i småstäder där det inte bor särskilt mycket folk.  Tyvärr kommer jag inte en enda sak Johanna å Mikaela klagade över idag förutom att det är mycket folk i stockholm (Biiig surprise ;)) Hursomhelst så köpte jag en ny väska idag. :) En Friis & Company väska såklart. Fick betala 300 kr för den eftersom den var på halva priset. (Nu är Zandra lycklig :P) Skulle behöva en tur till Mediamarkt nu också å införskaffa lite fler cd skivor (och gärna säsong 2 av desperate housewives eftersom säsong 1 tog slut så snabbt)

Det finns verkligen jättemånga låtar man verkligen hatar men ändå inte kan undgå att höra (och sjunga på eftersom dom fastnar i skallen) Tänkte skriva en liten lista (i brist på annat att göra liksom :P)

¤ Måns - Work of art (eller vaf*n den heter)
¤ Ola - Natalie
¤ Iglesias (vet inte hur man stavar förnamn :P) - Do you know(?) Ping pong song
¤ Danny - blablabla Girls (bra på namn va? :P)
¤ Den där "Pokerkväll " låten (kom om ni kan osv..)
¤ Gothenburg låten
¤ Visit to VIenna (vet inte vem som sjunger)
¤ Martin Stenmark - Sjumilakliv
¤ Markoolio - Sommar utan reggea


Plus allting annat med Måns, Ola, Danny, Darin, Erik Segerstedt, Sebastian (i allmänhet folk som har fått sin karriär från idol) Sen ogillar jag Pride låten också (Cissi från idol där ;))

Nu ska jag gå och sätta nagellack på min nya väska så stenarna på kronan håller bättre!
Over n' out! /Zandra ^^


Pride låten

ÄNTLIGEN är det fredag vilket betyder att jag har jobbat klart å nu får vara ledig lite oxå :D:D Kommer dock inte få sova länge imorrn eftersom det kommer folk från finland över dan imorrn.. Visst de e väl kul att träffa dom, men dom kunde väl ha kommit söndag istället :P Kommer verkligen inte sakna borrarna jag har packat i 3 veckor, däremot kommer jag sakna människorna jag har jobbat med. Ska berätta lite om veckan som har gått (den har vart betydligt mer händelsarik än dom andra 2 veckor jag jobbat)

Lärde känna Mattias den här veckan (sommarjobbar andra året på Sandvik) och det är verkligen en person som är lik mej. Däremot så kan jag väl inte påstå att jag har lyckats bränna mat i mikron någon gång (hur lyckas man med det??) Det är något jag aldrig kommer att glömma.  Inte vår extreemt fina improvisation till pride låten. (som för övrigt är grymt dålig och jätteirriterande) En ful dans från vår sida hör självklart till låten. Vet inte riktigt hur vi började driva så mycket, satt liksom ner och packade borrar innan.. Hmm.. :P

Fick sluta tidigare idag, å då pratar jag inte om 20 minuter utan det handlar om 3 timmar å 30 minuter tidigare! (Med betalt fram till halv fyra, Tack Sebban för att du fixar mina tider ;))

Nu ska jag gå å äta eftersom jag inte har hunnit äta något sen jag åt lunch (vid 10 tiden idag) 
 "I'm gay and I'm proud" ^^ haha xD

Bara en vecka kvar

Så nu har man jobbat 2 veckor vilket betyder att det bara är en vecka kvar! (jee xD) Ett väldigt enformigt jobb att packa borrar måste jag erkänna, men människorna jag jobbar med är jättesnälla. En kille Jonas är väldigt lik mej som person verkar det som. Han skulle förklara var ett hus låg, hans förklaring: "Det är ett hus ute i skogen". Det är något jag skulle tänkas säga :P

Idag ska jag på dop, min lilla syssling Neo ska döpas. Efter dopet ska jag träffa Sandra en stund innan det blir dags att återvända till hålan för att jobba en vecka. Är helt ärlig när jag säger att jag absolut inte ser fram emot den långa bussresan :/

Sitter å lyssnar på "Passion's killing floor" vilket är namnet på nya låten från HIM och ojojoj vad bra den är! Ser verkligen framemot "VEnus Doom" nya skivan som kommer i september. Ni som har sett filmen Transformers har troligtvis också hört låten eftersom den tydligen är med på soundtracket till den filmen.

RSS 2.0