Tuesday, Valborg soon!

Har fär tillfället håltimme i typ en timme innan gympan börjar. Väldigt kul :P Kom hem från tandläkarn för typ en halvtimme sen. Tänker inte gå in på vad som hände hos tandläkarn eftersom jag gissar att ingen är särskilt intresserad. En tanke slog mig däremot, hur länge får man gratis tandvård? E de fram till man fyller 18 eller 20? Nån som vet ;)

Vid 5 idag ska jag på tjejkväll i skolan. Det låter lite halvskumt och hade inte tänkt gå först men sen övertalade Ida mig att gå med henne. Inte för att jag e särskilt svårövertalad men :P Man skulle få en liten överraskning stog det iaf ;) Allt blir vad man gör det till så får helt enkelt se till att göra det roligt. Annars e de bara att dra hem lixom :P Imorrn e de ju Valborg Movie Night som ja ska gå på med Erika. Vet inte om nå fler följer med alla säger bara kanske hela tiden :P Hursomhelst blir det nog roligt iallafall. På torsdag är det dags igen, jag och Elina ska sitta utanför Klubben och vänta. Om nån inte gissat vad det är jag pratar om så handlar det om en såndär konsert som e så roligt att gå på ;) Hursomhelst spelar Kamelot med Firewind och Forever Slave som förband. Lär bli väldigt bra tror jag :)

Hmm lite halv onödigt inlägg såhär mitt uppe i tisdagen. Ah well :P
// ZANDRA


Hemma!

För er som har missat det var denna helg en läger-helg. (Går ledarutbildning, helgens ämne var psykologi.) Var verkligen inte peppad på läger innan men när det väl drog igång blev det roligt. Hela helgen i sig var betydligt intressantare än den förra lägerhelgen. Vi pratade om grupp-psykologi och ledarskap. Föreläsarna var jättebra och vi satt inte bara inne och hade lektion utan vi var även ute och skulle i grupper om ca 6 st bygga ett så högt torn som möjligt av ballonger och tejp. Det gick inte så bra för min grupp, mest eftersom ballongerna var jättedåliga (de va typ 5 st som srängdes när de nuddade grässtrån, jamenar va e de för mes-ballonger? Självklart va vi den enda gruppen som va på gräs). Maten på Graninge e helknasig. Den smakar bra, men man blir helt skum i magen när man ätit den, typ lite uppblåst. Inte kul. Sen blir man jättesnabbt hungrig eftersom man inte gör något annat än att äta.

Skulle egentligen behövt denna helg för att vila upp mig lite men det blir helt enkelt inte så när man är på läger. Fredag-Lördag sov jag iaf 4-5 timmar men de e lite av en tradition att sova så lite som möjligt den sista natten. Har sovit från halv 5 till halv 8 och är sjuukt trött. Igårkväll hade vi väldigt roligt däremot. Vi satt 19 pers och trängdes i 2 st 2 pers soffor, och 8 fotöljer (tror jag de va). Jag hade då ockuperat en soffa som jag å Micke satt i (var en till först men hon gick å la sig vid 12-tiden) Hursomhelst så satt allihopa och svulla nötter, chips och bullar. Samtidigt satt vi och sjöng. Tillslut blev kvällen fylld av knasiga lekar (som man kunde sitta när man lekte eftersom ingen orkade röra på sig, typ månen e rund och Kalle Whoop) samt en hel del poänglösa historier och knasiga i princip olösliga gåtor. Bög humorn som fanns på förra lägret var inte lika stor denna helg, kanske för att majoriteten av deltagarna var 18+. Har iaf kommit hem från lägret med ett orange diplom, en liten bok och 6 graninge pennor mer än jag hade innan.

Nu ska jag å käka (ja, man blir otroligt bortskämd mat-mässigt när man e på läger eftersom man typ inte gör nåt annat än att äta :P) sen e planerna att jag ska kolla lite på nationella prov-preppen vi fick ut i torsdags. Om jag orkar :P
Over n Out
// ZANDRA

Vårjacka

Nu har jag FINALLY investerat i en ny vårjacka. Har tjafsat om att jag behöver en väldigt länge och det är helt enkelt för varmt för att ha skinnjackan just då (den är ju fodrad lixom.) Köpte iaf en blå jacka från H&M :D Kom nyss hem från stan där jag å Elina allmänt mest vandrade runt till olika H&M eftersom jag skulle kolla på jackor.

Nyss när jag kom hem var jag tvungen att gå in i fel port. Det har hänt flera gånger att jag går in i typ 27 istället för 25. Hursomhelst så hade jag gått in i fel port om inte grannen mittemot hade sagt att jag var påväg in i fel port. Det som gör de ännu klantigare e att de har hänt en gång innan att han har sagt till mig att jag vart påväg att gå fel.

Blev ett kort inlägg denna gång, var mest tvungen att berätta att jag köpt en jacka.
Nu ska jag ta å plugga till morrondagens historiaprov. SUCK
/// ZANDRA

Plugg-Går inte så bra

Har för tillfället den vanliga 4 timmars håltimmen som jag har varje torsdag. Men har gjort nåt vettigt iaf, satt å plugga en timme i skolan medan jag väntade på körlektionen och sen körde jag ju alltså. Idag fick jag köra ut till Nacka, typ Finntorp, alphyddan om det säger någon något :P Kom hem för ungeför 40 min sen och skulle börja plugga hade jag planerat. Det går inte så bra, vilket beror på fler saker men mest för att jag helt enkelt inte kan koncentrera mig på något för tillfället. Massa småsaker händer hela tiden men ibland har dem en tendens att hända samtidigt vilket i princip gör att man tappar kontrollen. Det hela blir inte bättre med den jävla prov-stressen hängande över sig. Men de e bara att bita ihop eftersom de inte hjälper att stänga allt och alla andra ute. Hoppar info-mötet om lettland eftersom jag verkligen måste ta tag i pluggandet. Blir Jerker grinig över det får han ringa Anneli och säga att vi inte kan ha italienska prov eftersom jag ska på möte. Med tanke på att det aldrig lär hända måste jag ta tag i italienskan iaf. (Förstod nån nåt av dedär :S)

Nu med bara 49 dagar kvar till Londonresan vill jag verkligen mer än någonsin ha Sommar och även då Sommarlov. Skulle verkligen behöva bara kunna släppa allt och fokusera på annat en skolan som omväxling. Sen börjar jag bli riktigt taggad på Peace and Love festivalen (tycker däremot att dom kan släppa resten av banden snart.) Fick lite motgång igår när jag hade planerat att jag skulle köpa ett tält till festivlen men självklart var det tält jag skulle ha slut. In my face liksom. Men de e ingen panik med tältet ännu.
 
Nu ska jag avsluta detta kanske inte helt tydliga inlägg och gå å hämta nåt att äta. Känner ni för lite bra musik med ett band som repar här på Kvarnholmen så kolla in bandet Jailbait på myspace!

Allmänt seg

Har egentligen ingnting vettigt att berätta men kände att jag skulle blogga ändå eftersom det var ett tag sen. Idag har jag vart i skolan återigen. Insåg på italienskan att jag typ inte kan ett piss av det vi ska kunna till provet på torsdag. Men kommer inte plugga jättemycket till det eftersom jag anser historiaprovet vara viktigare. Hade även körlektion idag vilket gick bra. Lite läskit var det däremot när jag skulle svänga vänster i en rondell och en lastbil bestämde sig för att det var en bra idé att ställa sig jättenära mig. Det gjorde att jag fick motorstopp eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Men det gick bra iaf och nästa lektion ska jag typ köra ut till nacka.

Efter skolan åkte jag med Sandra först in till slussen eftersom jag skulle hämta biljetter till Kamelot konserten den 1a maj, och sedan in till Rådhuset eftersom Sandra skulle hämta sitt pass. Lite kul att man ska ha med olika saker i passe beroende på vilken varifrån passet är. I svenska passen ska man (som ni flesta andra säkert vet) ha med längd, men det har jag inte i mitt pass. (Känn er ägda ;)) Kände att jag behövde berätta det.

Sitter för tillfället och lyssnar på omgjorda låtar med The Bandit Metalizer, för tillfället är det fågeldansen som ska göras om, väldigt underhållande ;)
Inte mycket mer ovärd information från mig för tillfället
Over n Out
// CALIFORNIAWHITE

Kläder

Håller för tillfället på att göra mig iorning för ikväll. Ett problem har jag däremot; vet fan inte vad jag ska ha på mig. Kommer iochförsig vara bara kompisar man träffar dagligen där och de lär inte vara särskilt "fint" om nån fattar vad jag menar, men eftersom de ändå e födelsedagsfirande vill man va lite snygg iaf. Min garderob är för tillfället helt upp-och-ner eftersom jag har testat om i princip alla tröjor jag äger passar med skjortan jag tänkte ha på mig, samt med skinnjackan. Hittade tillslut en tröja, nästa problem: vad man ska ha nertill. Har provat alla jeans jag äger och inte direkt kommit fram till något. Roade mig sen med att testa lite gamla kläder, blandannat kjolen jag hade på mig när jag konfirmerades. Hur som helst kunde jag inte bestämma mig om vad jag skulle sätta på benen så för tillfället går jag med pyjamas-byxor :P Men det är ingen panik med det ännu eftersom de är ca 2 timmar tills jag ska åka. (Måste förståss packa de jag ska ha med mig till My eftersom vi ska sova där..) Tänkte bara att jag skulle klaga litte här ;)
Pussar
Over n Out
// CALIFORNIAWHITE

Me-cube

Kom ganska nyss hems från en ganska onödig dag i skolan. Dagen började extremt fel med att jag råkat ställa klockan på väckning en timme för tidigt! Lyckades som tur är att somna om. Kl 9 började engelskan, men vår eng lärare va typ inte där (kom på senare att hon kanske övervakade nationella provet i Eng A) så vi fick välja om vi ville göra nån uppgift eller måla "Vår låda" Jag ba; vaddå vår låda? Hursomhelst så ska elever på cyber måla alla sidor på en karton-kub som sen ska ställas ut på dieselverkstaden. En sida skulle representera var man kommer ifrån / bor, en favoritfärg och ett självporträtt. De andra fick man göra vad man vill på. Kuben har fått namnet me-cube (otroligt fyndigt, eller hur :P) Hursomhelst så valde jag att göra en kub (hellre de än tråkig uppgift!). Om ni vill se hur den ser ut kan ni ju bara ta å glömma det ;) eller gå till dieselverkstan när de är uppställda å gissa vilken som e min :P

Ska snart gå och duscha har jag tänkt eftersom jag sen måste göra mig iordning. Ikväll ska vi nämligen ut till My för att fira henne och Isabelle! :D Kommer bli hur roligt som helst gissar jag (trots att jag fortfarande är förkyld)!

Måste tillägga att jag lider med dig, Elina, vet fan inte vad jag skulle göra om mitt kort sa upp sig :P
Hej hopp, puss å kram
/// ZANDRA

"Valfritt"

Jahapp så var man för andra gången den här vecka på en första skoldag (måndag första efter lovet, onsdag första efter studiedan :P). Hade religionprov imorse (tror de gick ok) och det var det jättemånga som hade missat. Efteråt hade jag körlektion vilket gick bra trots förkylningen. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade fått ett mail av Jerker (präst i nacka) ang ett sommarläger i Lettland som han ville ha ledare till. Anmälde mig självklar, resan å allt blir ju betalt. Hoppas på att det går vägen och att jag får åka! Då blir det isf 2 utlandsresor för mig i sommar, först London i Juni och sen Lettland i Juli :D

Pratade nyss med Ankan i telefon. Det har blivit bestämt att vi ska fira My (som fyller 18 idag, grattis <3) och Isabelle imorrn. Tydligen hade Louise å My bestämt sig för att inte gå till skolan på fredag och att det med Ankans ord var "Valfritt".. Vet ine riktigt varför jag berättar det heller, men det lät så kul bara :P

Om lite än en timme ska jag återvända till skolan för att ha en tre timmar lång historialektion. Det är som vanligt otroligt inte-lockande att gå tillbaka till skolan, ännu mindre för att ha Historia. Dessutom tror jag att jag har prov nästa vecka vilket absolut inte är lockande. Men vad ska man göra..

Igår var jag på bio med Louise Nike och Michelle. Vi såg filmen 21 som handlar om en kille som försöker få penkar för att börja på med-school och börjar därför räkna kort i Blackjack med ett gäng andra människor i Las Vegas. FIlmen var ganska bra tycker jag, en av de bättre jag sett på bio i år. (Har haft ganska otur med filmer på bio hittills i år, Elina fattar iaf helt vad jag menar :P)
De va allt från mig för tillfället!
Puss på er alla!
//// ZANDRA

DAGENS..

dagens låt: Blowsight - I'll be Around
dagens frisyr: utsläppt
dagens klädsel: Jeans, linne, svarta mysiga zip-tjocktröjjan och tyvärr vinterjackan :S
dagens roligaste händelse:  Haft en ganska händelselös dag :P
dagens planer: Plugga litte religion, slöglo på tv
dagens vill ha: SÖMN!
dagens saknad: Sömn
dagens tråkigaste: E sjuk! Bakk to school efter lovet :/
dagens finaste: typ inget (som sagt; e sjuk, händelselös dag :P)
dagens måste: Sova (har sovit max 2 timmar varje natt sen i torsdags typ)
dagens dricka: Vatten
dagens mat: Mackor
dagens kärlek: Rest in Sleaze skivan med Crashdïet från 2005
dagens mående: Ont i halsen, ont i huvet, hosta, täppt i näsan, jättetrött, med andra ord; inte så bra :P

Nu ska jag å fixxa nåt att äta å sen kolla på Prison break :D
///// ZANDRA

Takida

Idag har jag å Elina vart å sett Takida spela för andra gången. Spelningen var idag på Cirkus här i stockholm och den var enligt mig väldigt bra. Blowsight spelade förband, även dom väldigt bra. Vi stog längst fram (återigen) och var idag väldigt nära de på scenen då scenen både var nära "gallret" och väldigt låg.

Vi var ute på djurgårn ganska tidigt och var där när Takidas buss anlände. Stog då allmänt och stirrade på den ett bra tag. Bland annat började vi kolla på när dom lastade in saker från bussen :P Såg även Takida ett flertal gånger redan när vi var utanför. Efter konserten drack vi en grön energi-dryck grej som smakade helt okej. Eftersmaken däremot var inte lika god, smakade typ gräs :P

Åt nyss en Mucoangin eftersom jag har stört ont i halsen (due to skrika under konsert + vara sjuk) och nu e munnen typ halvt bortdomnad, obehagligt värre! Bäst för den att den hjälper! :P
Imorrn ska jag till tandläkarn :(
Puss på er allihopa!
Over n Out
// CALIFORNIAWHITE
-> Bilder från Takida på Cirkus finns på min bilddagbok
-> Glöm inte att kolla förbi musikbloggen


Home sweet home!

Jahapp då var man tillbaka efter en vecka i småstaden Karis i Finnelandet! Har haft en allmänt ointressanr vecka, kan sammanfatta den lite kort. Åkte ensam med V.L till finland, i Finalnd bodde jag hos min kusin Johanna å hennes son Martin. Hemma hos dom är det oftast Mumin som e på tv:n eftersom det är det enda Martin vill titta på. Så på två dagar såg jag samma mumin-film typ 8 gånger. Det enda man i princip hinner göra när man e i Karis så kort tid som jag var nu är att sova, äta och försöka hitta tid att träffa släkt. Hann faktiskt träffa alla vilket jag tyckte var lite coolt :P En sak som däremot fått klart för mig är att jag inte vill bo i en småstad som Karis! Andledningen är att alla måste se i princip likadana ut. När jag gick ensam i ungefär en kvart märkte jag att ALLA jag mötte endera vände sig om och stirrade på mig eller vände bort huvet onaturligt snabbt, som om jag var en utomjording eller nåt. Jag hade min Guns N Roses tröja och ett par svarta jeans; var mindre sminkad runt ögonen än vanligt och hade inte ens min skinnjacka på sig, är det uppseendeväckande utseende helt plötsligt? :P Fast hade kul i Soumiland ändå :D

Jobbigt nog håller jag på att bli sjuk. Har haft ont i huvet sen i onsdags och knappt sovit nåt de senaste 2 nätterna. Nu har jag även fått ont i halsen. Allt detta kommer väldigt olägligt, för det första har jag prov nästa vecka och för det andra ska jag på konsert imorrn. Lycka till att få mig att inte skrika ändå lixxom :P
Menmen, nu ska jag nog gå och lägga mig, behöver sova om jag ska orka med imorrn :D
Pusspuss
Over n Out
// CALIFORNIAWHITE

Trött

Fyfan, jag förstår verkligen inte hur folk orkar gå upp så jävla tidigt! Klockan e halv 7 och jag är helt jävla död! Vart vaken sen 6. Lider verkligen med Angelica som går upp kvart över fem varje morgon när vi går i skolan. Det lite ironiska är att jag e ledig denna vecka men ändå är uppe och påklädd. Anledning har det ju förståss, är så småningom påväg till hamnen för att ta båten till Finland. Nu är jag vanligtvis inte en sådan person som startar datorn på morgonen innan jag drar hemifrån, men även det har en anledning, skulle nämligen skriva ner Pias finska mobilnummer som jag hade på mailen men glömde skriva ner igår.

Varför jag berättade detvet jag inte.. :P
Puss på er alla iallafall :D
//// CALIFORNIAWHITE

Inte direkt som planerat

Idag hade jag planerat att jag innan klockan 3 skulle ha hunnit: Växla pengar, Skriva klart bokrapporten till engelskan och packat. Nu (klockan 17.15) har jag av dessa saker endast växlat pengar. Men det är inte hela världen, kan alltid avsluta allt annat inatt om det krävs. Hade även halvt planerat att jag skulle träffa Sandra idag men det blev inte heller direkt så eftersom jag skulle till Ida på smörgåstårta :P

Sitter för tillfället hemma hos Ida eftersom vi så småningom ska iväg på bio. Superheromovie e det som gäller idag. Har inte så höga förväntningar eftersom Epic-filmerna brukar vara ganska dåliga :P Men det blir säkert bra ändå :D

Imorrn ska jag ju (för er som missat det) till Finland. Ska bli kul att åka dit, mindre kul att åka helt själv. Är inte alls särskilt peppad på att gå runt ensam på båten större delen av morgondagen. Var först meningen att jag skulle få sällskap hem av Pia, men nu är inte det säkert längre heller. Hoppas verkligen på, däremot, att jag får sällskap.
Nu ska vi typ åka, kanske kan blogga lite i Finland, annars blire väll om lite mer än en vecka!
Puss på er!
Over n Out

// CALIFORNIAWHITE

->> Musikblogg

VTFF

ÄNTLIGEN är det LOV! Behöver vekligen få ta det lugnt i en vecka känner jag :D
Idag försov jag mig och missade Historian. Tror att det var den enda lektionen idag som hade vart värd att gå på eftersom vi inte gjorde knappt nånting på varken ekonomin eller psykologin. På ekonomin fick vi återigen lite information om ekonomi-relaterade kurser och man fick sedan ändra sina kursval om man ville eftersom vi inte kommer ha någon kursväljardag. Hade bestämt mig för att inte ändra något men det slutade med att jag ändrade iallafall, så nu ska jag läsa kurser som gör att man kan bli en s.k "Diplomerad Gymnasieekonom" (betyder helt enkelt att jag la till 2 kurser, MaC och Redovisning och beskattning). Som Dipl.Gymn.Ek kan man börja jobba direkt efter gymnasiet om man känner för det. Fancy pancy låter det iaf ;)

Fick lätt panik alldeles nyss när jag kollade på min individuella studieplan på elevportalen. Betygen sätts som bekant för alla cyber-elever in där. Hittills hela tvåan har det stått på MaB "Avklarad men ska planeras in igen" eftersom jag skulle läsa om den för att få ett godkänt betyg. Jag läste om kursen och fick ett godänt betyg enligt läraren, men så ser jag att betyget har satts in under betygsatta kurser och med betyget IG. Därav panik, så jag mailade till lärarn. Fick svar att det måste ha blivit något missförstånd eller att han hade råkat skriva in fel och att han skulle kolla det nästa vecka. Faan om det inte skulle gå att ändra, då e jag fast med ett jävla IG!!!

Nu ska jag ut i soolen :D
// CALIFORNIAWHITE
->> Musikbloggen

En dag kvar nu!

Jahapp, så var det slutet av ännu en period, vilket betyder att man är LEDIG nästa vecka! Behöver verkligen vara ledig känner jag. Psykologiprovet är nu avklarat (vilket jag för övrigt tror gick helt okej). Körningen både igår och idag gick bra så jag e på ganska gott humör. Åt precis en halv oxfilépizza också, mums :D

Sitter för tillfället och förbereder mig inför den otroooligt jobbiga uppgiften att sätta igång med book-review till engelskan (no shit) men har inte riktigt hittat den energin ännu. Måstebli klar med den senast på fredag eftersom jag sen åker till Finland och har inte nån lust att skriva på den när jag är där. (Den ska vara klar på torsdag nästa vecka.)

Hursomhelst hade min trafiklärare Peter (Anna=Körlärare för er som visste att jag inte kör med peter) tydligen försökt distrahera mig lite när jag körde idag. En gång såg jag att han vinkade när vi mötte honom å hans elev i backen ner från Finnberget, men eftersom han var på fel sida av vägen sa jag inget till Anna :P Efter lektionen sa hon att det var bra att jag inte hade tittat på Peter istället på vägen när jag körde :P Nu är det mer än en vecka kvar till nästa kör-lektion eftersom jag inte vet hur mitt schema kommer att se ut. (Allmän undran som dök upp; undrar om nya schemat kommit in på elevportalen... Ska kolla :P)
Puss på er allihopa i vårvärmen!
Over n Out
// CALIFORNIAWHITE
 ->> musikbloggen :)

RSS 2.0