Big adventure calls!

Ledsen att jag inte uppdaterat här på ett tag, har haft alldeles för mycket annat pågång, mest med praktiken. Har väl egentligen inget nytt att berätta, mer än att jag är överlycklig att det äntligtn blivit lite varmt! Jag och bästaste Elina ska ta tillfället i akt och klämma in ett tantohäng idag. Lite procentaktig dricka och musik i solen, kan det bli mycket bättre?

Klockan är ni halv 1 och vart redan tvungen att korka upp den första. Anledningen är dock inte något i stil med att jag bara måste ha alkohol utan det faktum att min burk fick hål i sidan och började läcka. Så det vart dags att knäcka den första eftersom man annars hade blivit av med dyrbar alkohol ;) Till andra nyheter var det idag första gången jag fick en tack-för-att-du-visar-leg present från systemet. Ett och ett halvt år senare, när man varje gång kört upp leg i ansiktet på den som sitter i kassan. ;) Såhär vacker e den!

Vet ni vad man också kan ha i den? ;)

Over N Out

/// CALIFORNIAWHITE

Usch och fy!

Snacka om skrämsel! Hel plötsligt slocknar datorn. Startar den igen och får meddelandet att windows måste repareras. Hinner klicka på reparera knappen och datorn slocknar. Detta görs om bra många gånger, och datorn slocknar. Tillslut lyckas jag få igång nån typ reparationsprogram som visar sig inte kan hitta felet. Klickar runt lite utan att riktigt veta vad jag håller på med. Min enda tanke var att jag inte vill behöva börja om med loggboken från helvetet. Andra reparationsprogrammet kunde inte heller fixa problemet så klickar runt lite mer och får det tillslut att funka. Datorn återställs till det tillfälle den fungerade felfritt senast och startar om. Allt ser normalt ut fram tills det att man ska komma till skrivbordet. Skärmen blir svart. Tänker att jag måste försöka få över loggboken på usb och testar starta aktivitetshandlaren och söka efter filen därifrån eftersom jag inte kan se skrivbordet. Det funkar och lyckas få grejerna till usb. Då kommer skärmen igång igen. Pustar ut av lättnad. Nu har jag iaf loggboken nån annanstans än på datorn.

Praktik

Måste säga att jag trivs väldigt bra med att praktisera på rosenlund. Denna vecka har jag haft rätt många intressanta patienter, bland annat har jag träffat 2 döva patienter! Audionomutbildningen borde erbjuda teckenspråk, eller iaf TSS (tecken som stöd). Känns som att det skulle vara nödvändigt. Hursomhelst, idag var första gången jag har haft en patient som hade med sig teckentolk! Det var rätt ballt.

Denna utsikt ser de som arbetar på vuxnrehab på Rosenlunds sjukhus varje dag. Ser man sjukhuset utifrån skulle man aldrig gissa att man har denna fantastiska utsikt från våning 9! Man ser verkligen hela stan! Från balkongen ser man bland annat stadshuset, NK, Grönalund, Kaknästornet, Nacka forum och Hammarbybacken. :D Skulle det inte vara för skatteskrapan skulle jag även se hem ;)

Ikväll lämnar jag min roll som duktig audionomstudent för att ta ett varv på stan! Ses vi på harrys? ;)

Over N Out

//// CALIFORNIAWHITE

Glad påsk?

Vilken dag är det man säger glad påsk? Eller finns det ens någon särskild av påsdagarna man ska säga det på? wellwell, GLAD PÅSK på er mina goa läsare!

Igår hade jag en väldigt bra dag. Ytterst trevlig sista-dagen-på-praktiken dag. Dessutom fick vi sluta redan innan kl var 12, inte helt fel! Men det som gjorde min dag (av inte en särskilt konstig anledning) är att jag har fått ett jobberbjudande! :D Var på intervju i tisdags och igår ringde dom alltså tillbaka. Hade patient just då så kunde inte svara i telefon, men röstmeddelandet sa att dom vill erbjuda mig en tjänst! Awesumeness deluxe, har inte ens min examen än :D Inte nog med det var det strålande sol och vetskapen att min fina kusin vitamin var påväg som gjorde gårdagen otroligt bra!

Idag har vart en segar-dag för att vänta in ankomsten av kusinerna. Dom är påväg från märsta nu fick jag veta. :) Får se lite vad kvällen har att erbjuda, men en sak är säkert, fest blire!


Kusin Vitamin och jag <3

Over N Out

/// CALIFORNIAWHITE

Dålig-ish dag

Varför dålig-ish må man fråga? Jo, dagen har inte varit helt dålig, har ändå vart på hyfsat bra humör, iaf med tanke på hur dagen börjar.

Kl 6.49:vakna och inse att bussen jag skulle ta till praktiken går om 11 min. Rusa upp ur sängen, river ner matlåda i väskan, klär på mig och borstar tänderna lite i samma veva.

Kl 6.56: rusa ut genom dörren för att springa till bussen. Hann inte ens gå på toa innan jag var tvungen att rusa iväg.

Påväg till bussen tar jag en sväng lite för hastigt och handen flyger efter (tror jag?) vilket resulterar i ett stort skärsår från ett dumt stängsel. Börjar blöda så in i h-vete. Kramar en bit papper i handen hela vägen till praktiken. Som tur var hade Emma plåster som jag fick. :D (annars misstänker jag att det finns plåster i ett sjukhus, men ändå ;))

Praktik-mässigt har jag iaf haft en bra dag. Började med ett reflektionspass där vi diskuterade tumörer som sätter sig på hörsel- och balansnerven. (Bla ponsvinkeltumörer och Vestibularisschwannom om någon är intresserad, båda kan drabba hörseln). Mot slutet av dagen hade vi slutbedmöning och jag är godkäng på¨detta moment av min VFU. :D Nu e det rehabdelen kvar som börjar på tisdag. MEN nu under påsk kommer världens bästaste kusin till sverige! <3Random bild fråm Burmaresan 2010 <3

Ifall jag inte uppdaterar något under påsken vill jag även säga GLAD PÅSK!

Over N Out

//// CALIFORNIAWHITE

RSS 2.0